Skip to content

Pelimatkojen kanssa ei tarvitse stressata mistään – FC Kontu

Santtu Luoto valmentaa helsinkiläisen jalkapalloseura FC Kontun T01-joukkuetta. Santun valmennusfilosofiaan kuuluvat erityisesti hauskanpito ja erilaisten asioiden yhdessä kokeminen, jalkapallon ollessa kuitenkin keskiössä. Tälle pohjalle ovat ulkomaanmatkat jalkapallon parissa mitä luonnollisinta jatkumoa. Matkojen järjestämisessä Luoto luottaa Pelimatkoihin.

Santtu oli ensimmäisen kerran tekemisissä Pelimatkojen kanssa valmentaessaan vuonna 1994 syntyneitä tyttöjä noin kymmenen vuotta sitten. Joukkue mietti, että olisi hienoa tehdä jalkapallomatka Espanjaan. Internetistä eri vaihtoehtoja tutkittuaan Santtu otti yhteyttä Pelimatkoihin, jossa tilanne tajuttiin nopeasti ja haaste otettiin vastaan.

– Pelimatkat vakuutti välittömästi; tuli olo, että nämä kaverit tietävät mitä ovat tekemässä ja että heidän kanssaan olisimme varmoissa käsissä. Kun huumorintajuakin löytyi, oli selvää, että haluamme heidän järjestävän matkamme, joka olikin sitten kaikin puolin hieno kokemus. Sen turvin myös seuraavalle valmentamalleni joukkueelle oli helppo myydä ajatus pelimatkasta Espanjaan, Santtu kertoo.

Palvelukonseptissa on hienoa, että se on ikään kuin seisova pöytä, mistä saa poimia haluamiaan aineksia.

Pelimatkojen kanssa toimimista Santtu kehuu vuolaasti. Järjestelyt ovat olleet helppoja, info kulkee ja kysymyksiin saa vastauksen parhaimmillaan minuuteissa. Erityisen mielissään hän on sujuvuudesta ja omien toiveiden kuuntelemisesta.

– Palvelukonseptissa on hienoa, että se on ikään kuin seisova pöytä, mistä saa poimia haluamiaan aineksia. Jos haluamme espanjalaisen valmentajan vetämiä treenejä, niitä otetaan. Jos haluamme viettää päivän Barcelonassa, sellainen järjestetään. Kokonaiskuvassa jutut ovat samoja, mutta jokaisen joukkueen matka on kuitenkin erilainen ja juuri sen joukkueen näköinen, Santtu kehuu. Toimiva, vaivaton kokonaisuus Valmentajan näkökulmasta parasta Pelimatkoissa on ollut toimiva kokonaispaketti, jossa hän saa keskittyä vain valmentamiseen. Kaikki muu on ammattilaisten käsissä.

FC KontU

– Pelimatkojen hienoin puoli on, että he hoitavat puolestasi käytännössä kaiken: majoitukset, ruokailun, kuljetukset, treenit ja varusteet. Riittää kun antautuu virran vietäväksi. Se helpottaa uskomattoman paljon myös valmentajan elämää, kun ei tarvitse stressata mistään. Toiminta on hyvin joustavaa ja nopeaa, suorastaan loisteliasta. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen, Santtu sanoo.

– Jos tällaisia reissuja lähtisi itse järjestämään, ei päässä olisi enää näitä viimeisiäkään hiuksia. Kaikenlainen tuskailu ja vaivannäkö jää pois, kun järjestävä taho tietää mitä tekee. Se on todella helpottavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, Santtu kiittelee.

Elämyksiä nuorille

Valmentajana Santtu on nähnyt joukkueiden ulkomaanmatkojen olevan rikastuttavia kokemuksia nuorten urheiluharrastajien elämässä – muutenkin kuin urheilun saralla.

– Se aikaikkuna, kun pelaajat ovat junioreita, ei lopulta ole kovin iso ja vuodet menevät tosi nopeasti. Kun on olemassa tällaisia mahdollisuuksia järjestää nuorille elämyksiä, kokemuksia ja hienoja muistoja, se todellakin kannattaa, Santtu päättää.