Skip to content

Pelireissuille hymyissä suin – Riihimäen Kiekko-Nikkarit

Riihimäkeläinen jääkiekkoseura Kiekko-Nikkarit on jo useamman kerran tehnyt Pelimatkojen järjestämiä turnausreissuja Riga Cupiin. Matkoille ovat osallistuneet 8–18 -vuotiaat jääkiekkoilijat. Yhteistyö Pelimatkojen kanssa tekee matkajärjestelyistä ja reissujen toteuttamisesta helppoa.

– Kiekko-Nikkarit on junioriurheiluun keskittynyt jääkiekkoseura. Meillä on joukkueita pikkunassikoita aikuisiin, junioripäällikkönä kolmatta kautta toimiva Tuukka Räihä kertoo.

Aiemmin Tuukka on valmentanut seuran juniorijoukkueita, ollut vastuuhenkilönä kiekkokoulussa ja pelannut itsekin.

– Olemme olleet jo jonkin aikaa tekemisissä Pelimatkojen kanssa. Matkat ovat suuntautuneet Latviaan. Meidän toiminnanjohtajamme on vienyt Riga Cupiin useampaakin ikäluokkaa. Nykyään Pelimatkat on seuran yhteistyökumppani, Tuukka kertaa.

Kiekko-Nikkarit

“Järjestelyt ovat aina olleet viimeisen päälle”

– Pelimatkojen reissuille lähtiessä seuran isoimmaksi tehtäväksi jää mukaan lähtevien pelaajien ja vanhempien kartoittaminen. Valitsemme itse myös, että missä sarjatasoissa pelaamme. Sitten Pelimatkat laskee hinnan, ja aikataulut synkataan niin, että ne sopivat kaikille osapuolille. Latviassa meitä on odottanut Pelimatkojen opas, Tuukka kertoo.

Aikoinaan jotkut seuran toiminnassa mukana olleet vanhemmat yrittivät Tuukan mukaan kasata itsenäisesti matkapakettia ulkomaille. Kokeilut ovat kuitenkin osoittaneet, että järjestelyihin menee todella paljon aikaa ja resursseja.

– Pelimatkoilla järjestelyt ovat aina olleet viimeisen päälle. Siellä ei tarvitse stressata mistään, kun saadaan hyvät ohjeet. Tiedämme tarkalleen milloin syömme ja milloin pelit alkavat. Matkojen lisäksi pakettiin kuuluvat ruoat, majoitukset ja peliohjelma avaimet käteen -tyylillä. Pelimatkat tarjoaa myös muita aktiviteetteja, joita joukkueet voivat sisällyttää matkaan, Tuukka kertoo.

Kiekko-Nikkarit

Jouheva toteutus ja kansainvälistä kokemusta

Tuukka on itse ollut reissuilla mukana valmentajan roolissa ja kuvailee reissuja jouheviksi.

– Yhteistyö toimii hyvin, kun on osaavia ihmisiä toisella puolella. He ovat vastuuntuntoisia eikä meidän tarvitse käyttää aikaa aikataulutukseen ja asioiden järjestelyyn. Minun roolikseni on jäänyt se, että pelaajat pysyvät ehjinä ja yhtenäisenä porukkana. Mukana on ollut 8–18 -vuotiaita pelaajia laidasta laitaan. Reissut Riikaan ovat sujuneet hyvin, Tuukka kertoo.

Riga Cup kokoaa Latviaan joukkueita eri maista.

– Reissuissa hienoa on se, että pelaajat pääsevät ulkomaille pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Jäähallilla ollaan yhdessä eri maiden joukkueiden kanssa. Hymy huulilla siellä painetaan menemään, Tuukka nauraa.